Brenda Mes | Zorgr

Brenda Mes

Coach
Natuurgeneeskundig therapeut

Mijn naam is Brenda Mes. Ik ben opgegroeid met paarden. In mijn jeugd bracht ik al mijn vrije uurtjes tussen de paarden door. Paarden hebben dan ook altijd een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling.

In 2004 ben ik afgestudeerd van de hbo opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Na ruim tien jaar als maatschappelijk werker in verschillende instellingen te hebben gewerkt besloot ik ermee te stoppen. Ik wilde graag mijn eigen visie gaan volgen waarbij denken en voelen in mogelijkheden en bijzonderheden en werken vanuit je hart centraal staan. Het is dan ook met hart en ziel dat ik mijn twee grote passies, mensen en paarden, in de krachtige PK Balans methode mag combineren!

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
EMDR therapie

Wat is EMDR therapie?
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ernstig verkeersongeval, een geweldsmisdrijf of seksueel geweld. Men spreekt dan wel van een ‘trauma’. 

Bij EMDR wordt gevraagd om je te richten op het herinneren van de schokkende ervaring. Daarna wordt een afleidende stimulus aangeboden, meestal in de vorm van visuele signalen of geluidsignalen. Dit brengt een bepaald proces op gang in de hersenen, waardoor de traumatische situatie opnieuw geëvalueerd wordt. Hierdoor neemt de emotionele lading af tot een aanvaardbaar niveau.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS) en andere traumagerelateerde angstklachten. Voorwaarde is dat deze klachten zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis en waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept.

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
NLP (Neuro
Linguïstisch Programmeren)

Wat is NLP?
NLP kan gezien worden als een verzameling technieken om een probleemsituatie te onderzoeken en aan te pakken. Hierbij richt NLP zich voornamelijk op concrete emotionele en communicatieve problemen. Aangezien NLP niet gebaseerd is op een specifieke theorie over het ontstaan van psychische klachten, is NLP van oorsprong geen psychotherapie. Toch wordt NLP vaak ingezet als therapeutische methode. Behalve als therapie, wordt NLP onder andere ook in het onderwijs en het bedrijfsleven toegepast, als onderdeel van trainingen en cursussen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
NLP wordt over het algemeen ingezet bij duidelijke, welomlijnde klachten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan relatieproblemen, trauma’s, angst, twijfel, conflicten en allerlei communicatieproblemen. Behalve als therapeutische methode wordt NLP onder andere ook toegepast door medici en in het onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast kan NLP worden gebruikt als zelfhulpmethode.

lees meersluit
Traumaverwerking

Wat is traumaverwerking?
Wanneer traumaverwerking bij een heftige traumatische ervaring langer duurt dan een tot twee jaar en bij een kleine traumatische ervaring langer duurt dan ongeveer tien weken is er vaak sprake van een emotionele blokkade. Het komt zelden voor dat deze blokkade vanzelf uit je systeem verdwijnt. Therapie en coaching zijn dan nodig. Wanneer traumatische ervaringen op late leeftijd optreden geeft dit vaak een verdieping van de al eerder bestaande emotionele blokkades. Meestal waren deze emotionele blokkades al eerder in je systeem aanwezig. Veel emotionele blokkades vinden plaats in je jeugd door je opvoeding of door jeugdtraumatische ervaringen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Jongeren
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
18 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Contant op locatie
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Behandeling in avond en/of weekend
Gratis parkeren

Specialisme(s)

Bindingsangst
Hooggevoeligheid
Traumaverwerking
Verlatingsangst
2tango training & coaching
Willibrordushoek 14
5466RD
Veghel
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 9:00-18:00
woensdag: 9:00-18:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: 9:00-18:00

Tarieven

PK Balans
Tarief: 
€80.00
per 60 minuten