Esther de Vries | Zorgr

Esther de Vries

Mental coach
Vitaliteitscoach (EMCC)

Ik begeleid dertigers in het vinden van hun eigen weg, bewust van zichzelf voor een vrij en blij leven. Ik herken het van mezelf en ik zie het om me heen; we zijn allemaal veel te streng voor onszelf en hebben te weinig aandacht voor wat er echt in ons leeft. Mijn missie is daarom om zo veel mogelijk dertigers weer dichter bij zichzelf te brengen. Luister naar je innerlijk kompas, ken je emoties en dat waarin je jezelf beperkt. Wees lief en begripvol voor jezelf zodat je dit ook voor anderen kunt zijn. Je komt zo veel verder als je met meer zelfkennis en compassie leeft. Ik hoop dat veel meer mensen dat ook gaan ontdekken.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
E-coaching

Wat is e-coaching?
E-coaching is een ander woord voor online coachen, ook wel coachen op afstand genoemd. E-coaching kan worden toegepast binnen alle vormen van coaching. De voordelen zijn onder andere dat je zelf het moment bepaalt waarop je gebruik maakt van de online coach, het delen van gedachten en gevoelens via een online hulpmiddel laagdrempelig is en je de antwoorden van de coach op een later moment nog eens rustig kunt doorlezen. Een nadeel van e-coaching is dat je vaak non-verbale communicatie mist om jezelf goed tot uitdrukking te brengen. 

lees meersluit
Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching?
Leefstijlcoaching helpt je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leefstijl. Het kan voorkomen dat aanpassingen in je leefstijl gewenst of misschien zelfs noodzakelijk zijn. In dat geval kan leefstijlcoaching een oplossing bieden. Leefstijlcoaching richt zich in de hoofdzaak op voeding en beweging, maar ook op bijvoorbeeld roken en alcoholgebruik. 

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Mental coaching

Wat is mentalcoaching?
Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die is ontstaan vanuit de sportwereld, maar tegenwoordig breed wordt ingezet. Bij mental coaching ligt de nadruk op het beïnvloeden van gedachteprocessen. Door beter inzicht in het mentale systeem van de mens, leer je onder andere beter om te gaan met emoties.

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
Stoelmassage

Wat is stoelmassage?
Stoelmassage is een drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werkgerelateerde ziekten zoals bijvoorbeeld RSI en symptomen van stress. Het is een manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel en vindt plaats door de kleren heen.

lees meersluit
Vitaliteitscoaching

Wat is vitaliteitscoaching?
Vitaliteitscoaching richt zich op het verhogen van de algehele vitaliteit. De coach onderzoekt de verschillende facetten die met vitaliteit te maken hebben, zoals stress, voeding, beweging en verslavingen.

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
6 jaar

Praktijk

Faciliteiten: 
Behandeling in avond en/of weekend
Behandeling op locatie (ambulant)
Online begeleiding mogelijk

Specialisme(s)

Emotie-eten
Negatief zelfbeeld
Onzekerheid
Stress
EigenWeg Coaching
Mariastraat 33bis
3511LN
Utrecht
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 10:00-20:00
dinsdag: 10:00-20:00
woensdag: 10:00-20:00
donderdag: 10:00-20:00
vrijdag: 10:00-20:00
zaterdag: Gesloten

Tarieven

1 op 1 coaching
Tarief: 
€75.00
per 75 minuten
online training; 1 les per week, 6weken
Tarief: 
€50.00
stoelmassage
Tarief: 
€20.00
per 20 minuten
e-coaching tarief per keer
Tarief: 
€40.00