Fer van der Beek | Zorgr

Fer van der Beek

Massagetherapeut
Natuurgeneeskundig therapeut

Ik werk als natuurgeneeskundige massage therapeut volgens de 5 natuurgerichte principes. Dit doe ik op een holistische en eclectische( vanuit verschillende benaderingen) manier op een pragmatische wijze en tevens volgens princiële normen en waarden.
Mijn expretise is het verlichtenen verhelpen van langdurige klachten. Vaak langer dan een jaar.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?
Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor je huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Ook worden eventuele verklevingen los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter zal worden.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Bindweefselmassage wordt onder andere toegepast bij littekens, reuma en migraine.

lees meersluit
Cupping therapie

Wat is cupping therapie?
Cupping therapie is een alternatieve Oosterse behandelmethode die ophopingen en stagnaties in het lichaam verlicht. Bij cupping therapie wordt met verhitte glazen (kopjes) een vacuüm boven je huid gecreëerd.

lees meersluit
Hot Stone massage

Wat is hot stone massage?
Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celsius. De warme stenen worden op bepaalde energiepunten op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op of langs de wervelkolom. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van massageolie. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de doorbloeding gestimuleerd wordt waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Ook worden blokkades in spierweefsel hierdoor makkelijker opgelost.

lees meersluit
Manuele
lymfedrainage

Wat is manuele lymfedrainage?
Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de therapeut probeert, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van goede vaten te bevorderen.

lees meersluit
Massagetherapie

Wat is massagetherapie?
Massage staat bekend om zijn stress- en pijnverlichtende werking. Een therapeutische massage gaat net een stukje verder en is specifiek gericht op het verlichten van diverse lichamelijke klachten. Een therapeutische massage wordt altijd gegeven door een massagetherapeut; een deskundige die naast ruime kennis van het menselijk lichaam een grote variëteit aan oosterse en westerse massagetechnieken beheerst. Hierdoor worden lichamelijke klachten effectiever en meer specialistisch aangepakt dan bij een ‘gewone’ massage.

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
Reiki

Wat is Reiki?
Reiki betreft het doorgeven van universele levensenergie via de reiki-therapeut aan de ontvanger. In feite zou de reiki-therapeut dus als intermediair voor energie optreden. Deze energie zou zelf haar weg vinden door het lichaam en de geest van de ontvanger en deze zou een voedende en harmoniserende werking hebben op de energiebanen en chakra’s. Het doorgeven van deze energie zou zowel kunnen plaatsvinden door directe handoplegging als op afstand.

lees meersluit
Shiatsu

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een drukpuntmassage en is enigszins te vergelijken met acupunctuur. Bij acupunctuur wordt gewerkt met naalden, bij shiatsu wordt druk gezet met de handen, vingers of andere lichaamsdelen. Hierdoor kan het slecht functioneren van inwendige organen worden gecorrigeerd en de gezondheid worden bevorderd. Bij Shiatsu is in tegenstelling tot acupunctuur sprake van fysiek contact. De aanrakingen en de warmte worden ervaren als steun en geven over het algemeen een veilig gevoel. 

Er zijn twee stromingen binnen Shiatsu. Eén stroming, ook wel Zen Shiatsu genoemd, is meer gebaseerd op traditionele Chinese geneeskunde terwijl de andere stroming, Namikoshi stijl, meer gebaseerd is op Westerse anatomie en pathologie,

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Shiatsu wordt veel toegepast bij bijvoorbeeld rugpijn, migraine en whiplash. Shiatsu heeft een erg ontspannende werking en kan daarom ook van toevoeging zijn voor mensen die last hebben van stress, slapeloosheid of spanningen.

lees meersluit
Triggerpoint
therapie

Wat is triggerpoint therapie?
Triggerpoint therapie draait om de behandeling van triggerpoints; lokale verkrampingen in de spier die ook wel spierknopen worden genoemd. Triggerpoints ontstaan altijd op vaste plaatsen, namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. De behandeling bestaat uit manuele bewegingen, waarbij er druk wordt gezet op de aangedane spier en spierknoop.

lees meersluit
Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?
Voetreflextherapie is een therapie die ervan uit gaat dat zenuwpunten op onder andere handen en voeten corresponderen de weefsels en organen in het lichaam. Door voetreflextherapie worden deze geprikkeld, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Blokkades worden opgelost, afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam komt weer in balans.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Jongeren
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
6 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Praktijk

Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Beenlengteverschil
Hooggevoeligheid
Lage rugklachten
Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten (SOLK)
Natuurgeneesku...
Gronsveldlaan 57
5043LR
Tilburg
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-21:00
dinsdag: 9:00-21:00
woensdag: 9:00-21:00
donderdag: 9:00-21:00
vrijdag: 9:00-21:00
zaterdag: 9:00-15:00

Tarieven

Therapeutische Methodiek
Tarief: 
€50.00
per 60 minuten
Voetreflex Methodiek
Tarief: 
€50.00
per 60 minuten
Manuele Lymfedrainage
Tarief: 
€42.50
per 45 minuten
Fibro Methodiek
Tarief: 
€27.50
per 30 minuten
Triggerpoint Methodiek
Tarief: 
€50.00
per 60 minuten
Dorn Methodiek
Tarief: 
€50.00
per 60 minuten
Ik accepteer de algemene voorwaarden: 
Ik kies voor het Zorgr jaarabonnement t.w.v. €180: 
Ik accepteer de kosten: