Ineke van Gent | Zorgr

Ineke van Gent

Psycholoog
Relatietherapeut

Welkom! Mijn naam is Ineke van Gent (1978).
Ik ben Psycholoog NIP en EFT-Relatietherapeut en ik werk sinds 2010 met veel plezier in mijn praktijk op Strijp-S.

Voor mij is iedere vraag een nieuwe uitdaging. Binnen mijn werkwijze werk ik niet met standaard protocollen maar gaan we samen op zoek naar antwoorden en voor jou passende oplossingen. Hierbij werk ik graag met praktische handvatten en opdrachten zodat je snel resultaat ziet.

Na de intake, plan ik 2 vervolgsessies. Daarna kijken we of de therapie je voldoende oplevert en bepalen we samen het vervolg. Jouw inbreng is hierbij van groot belang.

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met me op.

Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf!
Ineke

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
EMDR therapie

Wat is EMDR therapie?
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ernstig verkeersongeval, een geweldsmisdrijf of seksueel geweld. Men spreekt dan wel van een ‘trauma’. 

Bij EMDR wordt gevraagd om je te richten op het herinneren van de schokkende ervaring. Daarna wordt een afleidende stimulus aangeboden, meestal in de vorm van visuele signalen of geluidsignalen. Dit brengt een bepaald proces op gang in de hersenen, waardoor de traumatische situatie opnieuw geëvalueerd wordt. Hierdoor neemt de emotionele lading af tot een aanvaardbaar niveau.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS) en andere traumagerelateerde angstklachten. Voorwaarde is dat deze klachten zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis en waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept.

lees meersluit
Mindfulness
(MBSR/MBCT)

Wat is MBSR/MBCT?
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een oefenprogramma waarin je leert meer controle te verwerven over je gedachten, emoties, pijn, vermoeidheid en stress. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vipassana- of inzichtmeditatie, een oude beproefde meditatietechniek die haar oorsprong vindt in het boeddhisme, zoals dat in Thailand en Birma beoefend wordt.

Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) is een training die meditatietechnieken combineert met aspecten van cognitieve gedragstherapie. De training leert je om bewuster stil te staan bij je ervaring van het ‘hier en nu’ en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan om op een andere, effectievere manier met je klachten om te gaan.

lees meersluit
Relatietherapie

Wat is relatietherapie?
Bij een groot scala aan relatieproblemen kan relatietherapie uitkomst bieden. Partners die langzaam ‘uit elkaar groeien’ of juist vaak hevige ruzies hebben kunnen baat hebben bij relatietherapie. Bij seksuele problemen, jaloezie en ontrouw kan een orthopedagoog gespecialiseerd in relatietherapie oplossingen aandragen en de problemen bespreekbaar maken. Vaak is de communicatie vastgelopen: een relatietherapeut is gespecialiseerd om partners stap voor stap hierin te begeleiden.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Jongeren
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
16 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Pinnen op locatie
Faciliteiten: 
Behandeling in avond en/of weekend

Specialisme(s)

Emotie-eten
Relatieproblemen
Stress
Traumaverwerking
Psycholoog van Nu
Torenallee 45
5617BA
Eindhoven
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-21:00
dinsdag: 9:00-21:00
woensdag: 9:00-18:00
donderdag: 9:00-18:00
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: Gesloten

Tarieven

Psychosociaal Consult
Tarief: 
€97.00
per 50 minuten
Relatietherapie
Tarief: 
€140.00
per 60 minuten
EMDR consult
Tarief: 
€110.00
per 75 minuten
Systeemgesprek
Tarief: 
€125.00
per 60 minuten