Jurgen Meijer | Zorgr

Jurgen Meijer

Sportfysiotherapeut

Ervaren fysiotherapeut met passie voor het herstel van het lichaam, goede diagnostiek en creatief in oplossingen.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Kinesiotaping

Wat is Kinesiotaping? 
Kinesiotaping is een behandelmethode waarbij elastische tape wordt gebruikt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Deze manier van tapen ondersteund je spieren zonder beperking van beweging. Kinesiotaping kan het lichaam in vijf verschillende deelgebieden beïnvloeden, te weten de huid, fascie, lymfe, spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek van de Kinesiotape, kan er een zekere invloed op worden uitgeoefend. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Klachten waarvoor Kinesiotaping wordt ingezet, is onder meer de behandeling van blessures en het verminderen van vochtophopingen.

lees meersluit
McKenzie therapie

Wat is McKenzietherapie? 
McKenzie therapie is een onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met rug- en nekklachten, al dan niet met uitstralingspijn naar armen of benen. De therapeut gaat allereerst op zoek naar bewegingen die de klacht verergeren of verminderen. Vervolgens zal deze proberen de pijn, met behulp van actieve bewegingen van de patiënt, te centraliseren naar bijvoorbeeld de rug.

Na het onderzoek begint de behandeling, welke gericht is op zelfredzaamheid. Je leert met eenvoudige oefeningen jouw klachten zelf te verbeteren. Ook zal er aandacht worden besteed aan je houding en dagelijkse bewegingen. De therapie wordt eventueel aangevuld met andere manuele technieken, zoals mobilisaties of manipulaties.

lees meersluit
Medische
trainingstherapie

Wat is medische trainingstherapie?
Deze behandeling is een combinatie van training en therapie, waarbij met behulp van specifieke oefeningen en eventueel oefenapparatuur wordt gewerkt aan het houdings- en bewegingsapparaat. Medische trainingstherapie is geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren, de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten en om de beweeglijkheid te onderhouden. Het accent hierbij ligt op de functionele training, dit wil zeggen dat er wordt geoefend in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Medische trainingstherapie is geschikt voor de behandeling van onder andere nek- en rugklachten, RSI en revalidatie na hernia-, knie- of heupoperatie.

lees meersluit
Mulligan concept

Wat is het Mulligan concept? 
Het Mulligan concept is een methode om gewrichten op pijnloze wijze te herstellen in hun beweeglijkheid. Deze techniek wordt met name ingezet bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al langer aanwezig zijn. Tijdens de behandeling worden er actieve bewegingen van je gevraagd, terwijl de fysiotherapeut het gewricht in een pijnvrije positie houdt. Hierdoor kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terugkrijgen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Jongeren
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
20 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Pinnen op locatie
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling in avond en/of weekend
Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Gewrichtsklachten
Lage rugklachten
Nekklachten
Rugklachten
Locus Fysiotherapie
Willem Beijerstraat 13
6823EW
Arnhem
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 9:00-18:00
woensdag: 17:00-18:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: 9:00-18:00

Tarieven

Fysiotherapie
Tarief: 
€30.00
per 30 minuten