Pascalle Laban | Zorgr

Pascalle Laban

Mental coach (EMCC)
Vitaliteitscoach (EMCC)

Mensen zijn gemaakt om in relaties te leven. We willen graag zelfstandig zijn en binnen relaties goed kunnen
functioneren. Zoals men met ijzer, ijzer scherpt, zo scherpen mensen zich aan elkaar. Dat wil ik graag doen: waarde toevoegen aan mensen, zodat ze hun eigen capaciteiten (her) ontdekken en verder kunnen in hun proces. Specialismen: persoonlijke situatie, werkgerelateerde situatie, relaties, rouwverwerking, echtscheiding en samengestelde gezinnen

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Counseling

Wat is counseling?
Counseling is een laagdrempelige manier van psychische hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij cliënten met een gezonde emotionele basis, die tijdelijk het spoor bijster zijn. Meestal is er sprake van een duidelijke klacht; een belemmering of blokkade die tijdens coaching aan het licht komt. Counseling helpt je om dit aan te pakken of te verwerken.

Bij counseling ligt er meer nadruk op het emotionele vlak dan bij coaching. Een counselor gaat eigenlijk door waar een coach ophoudt. 

lees meersluit
E-coaching

Wat is e-coaching?
E-coaching is een ander woord voor online coachen, ook wel coachen op afstand genoemd. E-coaching kan worden toegepast binnen alle vormen van coaching. De voordelen zijn onder andere dat je zelf het moment bepaalt waarop je gebruik maakt van de online coach, het delen van gedachten en gevoelens via een online hulpmiddel laagdrempelig is en je de antwoorden van de coach op een later moment nog eens rustig kunt doorlezen. Een nadeel van e-coaching is dat je vaak non-verbale communicatie mist om jezelf goed tot uitdrukking te brengen. 

lees meersluit
Mental coaching

Wat is mentalcoaching?
Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die is ontstaan vanuit de sportwereld, maar tegenwoordig breed wordt ingezet. Bij mental coaching ligt de nadruk op het beïnvloeden van gedachteprocessen. Door beter inzicht in het mentale systeem van de mens, leer je onder andere beter om te gaan met emoties.

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
NLP (Neuro
Linguïstisch Programmeren)

Wat is NLP?
NLP kan gezien worden als een verzameling technieken om een probleemsituatie te onderzoeken en aan te pakken. Hierbij richt NLP zich voornamelijk op concrete emotionele en communicatieve problemen. Aangezien NLP niet gebaseerd is op een specifieke theorie over het ontstaan van psychische klachten, is NLP van oorsprong geen psychotherapie. Toch wordt NLP vaak ingezet als therapeutische methode. Behalve als therapie, wordt NLP onder andere ook in het onderwijs en het bedrijfsleven toegepast, als onderdeel van trainingen en cursussen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
NLP wordt over het algemeen ingezet bij duidelijke, welomlijnde klachten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan relatieproblemen, trauma’s, angst, twijfel, conflicten en allerlei communicatieproblemen. Behalve als therapeutische methode wordt NLP onder andere ook toegepast door medici en in het onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast kan NLP worden gebruikt als zelfhulpmethode.

lees meersluit
RET (Rationeel -
emotieve therapie)

Wat is RET?
Rationeel-emotieve therapie is een vorm van psychotherapie waarbij wordt uitgegaan van een sterk verband tussen je gedachten en emoties. Het voornaamste uitgangspunt van RET is dat irrationele overtuigingen kunnen leiden tot negatieve emoties en ongewenst gedrag. In rationeel-emotieve therapie leert de cliënt zich bewust te worden van irrationele ideeën om deze vervolgens te vervangen door meer gezonde, rationele overtuigingen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
RET wordt ingezet bij onder andere verslavingen, stress, subassertiviteit, depressiviteit, fobie, sociale angst en burn-out. Daarnaast wordt rationeel-emotieve therapie ingezet door relatietherapeuten. 

lees meersluit
Relatietherapie

Wat is relatietherapie?
Bij een groot scala aan relatieproblemen kan relatietherapie uitkomst bieden. Partners die langzaam ‘uit elkaar groeien’ of juist vaak hevige ruzies hebben kunnen baat hebben bij relatietherapie. Bij seksuele problemen, jaloezie en ontrouw kan een orthopedagoog gespecialiseerd in relatietherapie oplossingen aandragen en de problemen bespreekbaar maken. Vaak is de communicatie vastgelopen: een relatietherapeut is gespecialiseerd om partners stap voor stap hierin te begeleiden.

lees meersluit
Verlies- en
rouwverwerking

Wat is hulp bij verlies- en rouwverwerking?
De wijze waarop iemand het verlies van een dierbare verwerkt is heel persoonlijk en tevens afhankelijk van de omstandigheden rond het overlijden. Acceptatie kan moeilijker zijn wanneer afscheid nemen niet mogelijk was. Door middel van behandeling gericht op verlies- en rouwverwerking word je geholpen om de stappen van rouw te doorlopen op de voor jou best passende wijze. Hierbij wordt gekeken naar alle emoties die erbij komen kijken en naar jouw persoonlijke situatie.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Nabestaanden kunnen naast psychische klachten (verdriet, angst, hulpeloosheid, wanhoop, boosheid, teleurstelling, schuldgevoelens) ook lichamelijke klachten ervaren (vermoeidheid, hoofd-, nek- en rugpijn, hartkloppingen, hyperventilatie). Goede begeleiding in het rouwproces kan hierbij helpen en klachten verminderen of voorkomen.

lees meersluit
Vitaliteitscoaching

Wat is vitaliteitscoaching?
Vitaliteitscoaching richt zich op het verhogen van de algehele vitaliteit. De coach onderzoekt de verschillende facetten die met vitaliteit te maken hebben, zoals stress, voeding, beweging en verslavingen.

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Volwassenen
Ouderen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
21 jaar

Praktijk

Betaalmethoden: 
Contant op locatie
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling in avond en/of weekend
Behandeling op locatie (ambulant)
Online begeleiding mogelijk
Gratis intakebehandeling
Gratis parkeren
Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Assertiviteitsproblemen
Relatieproblemen
Rouwverwerking
Overspannen
Coaching & Advies Pascalle Laban
Johannes Spaanstraat 29
3313XB
Dordrecht
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-21:30
dinsdag: 9:00-21:30
woensdag: 9:00-17:30
donderdag: 9:00-21:30
vrijdag: 9:00-21:30
zaterdag: 10:00-17:00

Tarieven

personal coaching
Tarief: 
€35.00
per 60 minuten
cursus identiteit
Tarief: 
€35.00
per 60 minuten