Nienke Hoogstraten | Zorgr

Nienke Hoogstraten

Leefstijl coach
Mental coach

Loop je vast in of met jezelf? Dan ben je bij mij aan het goede adres.
Als coach ben ik betrokken, ga ik af op mijn gevoel, straal ik rust uit en kan ik goed luisteren. Ik stel ook kritische vragen, ik enthousiasmeer en geef jou vertrouwen zodat je in een veilige setting op onderzoek kunt gaan. Ik help je om de rode draad te vinden en deze vast te houden. Samen maken we de puzzel compleet, zodat je met de nieuwe inzichten praktisch aan de slag kunt.

Als coach accepteer ik jou met alles erop en eraan. Ik oordeel niet over je gedrag of je motieven. Ik help je om inzicht te krijgen, het is aan jou om te bepalen wat je met die inzichten wilt. Ik vertrouw erop dat jij de deskundige bent van jouw persoon en jou leven. Ik geloof dat jij – met de juiste begeleiding – prima in staat bent om zelf de oplossingen te vinden voor de problemen waar je tegenaan loopt.
Ik ben afgestudeerd als holistisch life coach en psycholoog. Ik ben natuurgericht vakspecialist en EMDR-practioner i.o. Ik werk naast mijn werk in mijn eigen praktijk in een woonzorgcentrum waar ik collega's coach en bewoners behandel en begeleid.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching?
Leefstijlcoaching helpt je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leefstijl. Het kan voorkomen dat aanpassingen in je leefstijl gewenst of misschien zelfs noodzakelijk zijn. In dat geval kan leefstijlcoaching een oplossing bieden. Leefstijlcoaching richt zich in de hoofdzaak op voeding en beweging, maar ook op bijvoorbeeld roken en alcoholgebruik. 

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
NLP (Neuro
Linguïstisch Programmeren)

Wat is NLP?
NLP kan gezien worden als een verzameling technieken om een probleemsituatie te onderzoeken en aan te pakken. Hierbij richt NLP zich voornamelijk op concrete emotionele en communicatieve problemen. Aangezien NLP niet gebaseerd is op een specifieke theorie over het ontstaan van psychische klachten, is NLP van oorsprong geen psychotherapie. Toch wordt NLP vaak ingezet als therapeutische methode. Behalve als therapie, wordt NLP onder andere ook in het onderwijs en het bedrijfsleven toegepast, als onderdeel van trainingen en cursussen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
NLP wordt over het algemeen ingezet bij duidelijke, welomlijnde klachten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan relatieproblemen, trauma’s, angst, twijfel, conflicten en allerlei communicatieproblemen. Behalve als therapeutische methode wordt NLP onder andere ook toegepast door medici en in het onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast kan NLP worden gebruikt als zelfhulpmethode.

lees meersluit
Reiki

Wat is Reiki?
Reiki betreft het doorgeven van universele levensenergie via de reiki-therapeut aan de ontvanger. In feite zou de reiki-therapeut dus als intermediair voor energie optreden. Deze energie zou zelf haar weg vinden door het lichaam en de geest van de ontvanger en deze zou een voedende en harmoniserende werking hebben op de energiebanen en chakra’s. Het doorgeven van deze energie zou zowel kunnen plaatsvinden door directe handoplegging als op afstand.

lees meersluit
Voice Dialogue

Wat is voice dialogue?
In een voice dialogue sessie leer je om zonder oordeel te kijken naar verschillende kanten van je persoonlijkheid, ook wel ‘ikken’ genoemd. Denk bijvoorbeeld aan de perfectionist, de genieter of de avonturier. Voice dialogue probeert de balans tussen de verschillende deelpersoonlijkheden te herstellen. Door sub-persoonlijkheden uit te lichten en met hen in gesprek te gaan, krijgen de onderdrukte deelpersoonlijkheden opnieuw een stem. Na een geslaagde voice dialogue sessie is de cliënt zich weer bewust van zijn of haar deelpersoonlijkheden, en de functies die deze kunnen vervullen.

lees meersluit

Profiel

Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
19 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling in avond en/of weekend
Behandeling op locatie (ambulant)
Gratis parkeren

Specialisme(s)

Faalangst
Onzekerheid
Stress
Stuurloos
Zelfcetera
Groenestraat 71
6991GD
Rheden
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-18:00
dinsdag: 9:00-18:00
woensdag: 9:00-12:00
donderdag: 9:00-18:00
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: 9:00-18:00

Tarieven

Natuurgeneeskundige behandeling
Tarief: 
€70.00
per 60 minuten