Monique Jongmans | Zorgr

Monique Jongmans

Natuurgeneeskundig therapeut
Voedingsdeskundige

Ik leef mijn passie. Wat drijft mij? Het best mogelijke resultaat behalen! Ik bekijk mensen als een geheel en ga op zoek naar oorzaken in plaats van de symptomen te behandelen. Ik ben gepassioneerd Manueel Praktizijn®, Myofasciaal therapeut®, Dorn therapeut & Leraar Dorn therapie, Oerslank behandelaar (A) en Gezondheidscoach.
Als een detective ga ik op zoek naar het begin van de klacht en door het combineren van meerdere disciplines maakt het dat ik veel breder kan kijken naar wat u daadwerkelijk nodig heeft. Ik werk altijd vanuit uw hulpvraag, hierdoor kan ik een behandeling of advies op maat geven.
Ik ben er voor jou!

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Dry needling

Wat is dry needling?
Dry needling is een behandeling waarbij een spierknoop (ook wel ‘triggerpoint’ genoemd) met behulp van een acupunctuurnaald wordt aangeprikt, waardoor de spier snel en langdurig ontspannen wordt. De methode is relatief nieuw en wordt sinds enkele jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Klachten die met dry needling verholpen kunnen worden zijn bijvoorbeeld stijve spieren en gewrichten, RSI-klachten en aanhoudende spierpijn.

lees meersluit
Kinesiotaping

Wat is Kinesiotaping? 
Kinesiotaping is een behandelmethode waarbij elastische tape wordt gebruikt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Deze manier van tapen ondersteund je spieren zonder beperking van beweging. Kinesiotaping kan het lichaam in vijf verschillende deelgebieden beïnvloeden, te weten de huid, fascie, lymfe, spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek van de Kinesiotape, kan er een zekere invloed op worden uitgeoefend. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Klachten waarvoor Kinesiotaping wordt ingezet, is onder meer de behandeling van blessures en het verminderen van vochtophopingen.

lees meersluit
Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching?
Leefstijlcoaching helpt je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leefstijl. Het kan voorkomen dat aanpassingen in je leefstijl gewenst of misschien zelfs noodzakelijk zijn. In dat geval kan leefstijlcoaching een oplossing bieden. Leefstijlcoaching richt zich in de hoofdzaak op voeding en beweging, maar ook op bijvoorbeeld roken en alcoholgebruik. 

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Massagetherapie

Wat is massagetherapie?
Massage staat bekend om zijn stress- en pijnverlichtende werking. Een therapeutische massage gaat net een stukje verder en is specifiek gericht op het verlichten van diverse lichamelijke klachten. Een therapeutische massage wordt altijd gegeven door een massagetherapeut; een deskundige die naast ruime kennis van het menselijk lichaam een grote variëteit aan oosterse en westerse massagetechnieken beheerst. Hierdoor worden lichamelijke klachten effectiever en meer specialistisch aangepakt dan bij een ‘gewone’ massage.

lees meersluit
Triggerpoint
therapie

Wat is triggerpoint therapie?
Triggerpoint therapie draait om de behandeling van triggerpoints; lokale verkrampingen in de spier die ook wel spierknopen worden genoemd. Triggerpoints ontstaan altijd op vaste plaatsen, namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. De behandeling bestaat uit manuele bewegingen, waarbij er druk wordt gezet op de aangedane spier en spierknoop.

lees meersluit
Voedingsadvies

Wat is voedingsadvies? 
Voedingsadvies richt zich op vragen omtrent gezonde voeding in het algemeen en in specifieke situaties zoals bijvoorbeeld bij zwangerschap of sporten. 

lees meersluit

Profiel

Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
8 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST)

Praktijk

Afbeeldingen: 
Monique Jongmans Praktijk
De Steegde 1
7991CA
Dwingeloo
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:12-13:17
dinsdag: 9:12-13:20
woensdag: 9:12-13:17
donderdag: 9:12-13:17
vrijdag: 9:12-13:17
zaterdag: Gesloten

Tarieven

Neuromusculaire triggerpointtherapie
Tarief: 
€70.00
per 60 minuten
Natuurgeneeskundig consult
Tarief: 
€70.00
per 60 minuten
Dorn therapie
Tarief: 
€70.00
per 60 minuten
Massage
Tarief: 
€70.00
per 60 minuten