Simone Bosch | Zorgr

Simone Bosch

Shiatsu therapeut
Voedingsdeskundige

Een behandeling duurt doorgaans een uur.
Je wordt op een respectvolle manier aangeraakt. Ik beschouw mijn manier van werken als aanwezig zijn bij een reis door het lichaam, waarbij ik me afstem op jouw lichaam/klacht en we bewust kunnen worden van wat daar gebeurt.

Ik maak gebruik van druk met de vingers, hand, elleboog of knie, strekkingen en rotaties. De technieken die ik hanteer zijn nimmer forcerend, eerder luisterend en werken op een diep niveau.
Shiatsu is diep ontspannend en werkt erg goed bij de meeste stress-gerelateerde klachten zoals slecht slapen, piekeren, overmatige spierspanningen (nek, rug of schouders) en nog vele andere klachten (migraine, fibromyalgie, allergieën, omgaan met hooggevoeligheid, herstel burn-out. Daarnaast versterkt het de bloedsomloop, werkt als Detox.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Shiatsu

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een drukpuntmassage en is enigszins te vergelijken met acupunctuur. Bij acupunctuur wordt gewerkt met naalden, bij shiatsu wordt druk gezet met de handen, vingers of andere lichaamsdelen. Hierdoor kan het slecht functioneren van inwendige organen worden gecorrigeerd en de gezondheid worden bevorderd. Bij Shiatsu is in tegenstelling tot acupunctuur sprake van fysiek contact. De aanrakingen en de warmte worden ervaren als steun en geven over het algemeen een veilig gevoel. 

Er zijn twee stromingen binnen Shiatsu. Eén stroming, ook wel Zen Shiatsu genoemd, is meer gebaseerd op traditionele Chinese geneeskunde terwijl de andere stroming, Namikoshi stijl, meer gebaseerd is op Westerse anatomie en pathologie,

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Shiatsu wordt veel toegepast bij bijvoorbeeld rugpijn, migraine en whiplash. Shiatsu heeft een erg ontspannende werking en kan daarom ook van toevoeging zijn voor mensen die last hebben van stress, slapeloosheid of spanningen.

lees meersluit

Profiel

Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
18 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Contant op locatie

Specialisme(s)

Lage rugklachten
Schouderklachten (werkgerelateerd)
Stress
Shiatsu Studio Simone Bosch
Blokmakersstraat 23
1013DG
Amsterdam
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00-18:00
woensdag: 11:00-18:00
donderdag: 11:00-18:00
vrijdag: 11:00-18:00
zaterdag: Gesloten

Tarieven

shiatsu
Tarief: 
€65.00
per 60 minuten