Danielle Prinse | Zorgr

Danielle Prinse

GZ-psycholoog

Al van jongs af aan wil ik mensen snappen en weten wat hen beweegt. Een studie psychologie was voor mij dan ook een logische stap. Mijn loopbaan begon op mijn 21e jaar nadat ik cum laude afgestudeerd was in de richting klinische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Daarna heb ik bij mijn eerste werkgever de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorg (GZ-) psycholoog BIG afgerond en mij gespecialiseerd tot cognitief gedragstherapeut VGCT. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met behandeling van allerlei angstklachten, burnout, lichte persoonlijkheidsproblematiek, somberheid/depressie en PTSS.

Naast mijn inhoudelijke ontwikkeling als therapeut, kreeg ik op mijn werk ook de kans om mijzelf te ontwikkelen als manager. Ik had hier erg veel plezier in en behaalde goede resultaten met mijn vestiging. Ik verzorgde daarnaast verschillende workshops, gaf presentaties en netwerken was inmiddels mijn grootste hobby geworden.

Momenteel werk ik bij GGZ Breburg op een afdeling voor angst- en stemmingsstoornissen. Inmiddels werk ik alweer tien jaar binnen de gezondheidszorg en vanuit de visie dat de zorg anders kan en moet ben ik begin 2017 vol enthousiasme gestart met het opstarten van mijn eigen praktijk/bedrijf. Daarbij heb ik besloten contractloos te gaan werken zodat ik mijn energie en kwaliteiten in goede zorg kan stoppen en niet in lijstjes, regeltjes en eisen van zorgverzekeraars. Daar worden jij en ik niet beter van.

BolWerk staat voor alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd, waar ik goed in ben geworden en waar ik ontzettend veel plezier aan beleef. Kwalitatief hoogstaande zorg, workshops, meedenken met organisaties, evidence based behandelingen, korte lijnen, laagdrempeligheid en snelheid. Met BolWerk combineer ik mijn passie voor de inhoud, creativiteit en contact met klanten en cliënten. Psychologie anno nu!

Ik hoop je snel te zien!

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Cognitieve
gedragstherapie

Wat is cognitieve gedragstherapie?
Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Onderzoek heeft aangetoond dat cognitieve therapie en gedragstherapie vaak tot vergelijkbare resultaten komen in de behandeling van psychische klachten. Het is gebleken dat het veranderen van gedrag en het veranderen van gedachten goed samen kunnen gaan. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Cognitieve gedragstherapie wordt bij veel psychische klachten ingezet. Vooral bij angstklachten blijkt cognitieve gedragstherapie uiterst effectief te werken. Daarnaast wordt cognitieve gedragstherapie ook ingezet bij klachten als depressie, relatie problemen, verslaving en fobie.

lees meersluit
Cognitieve therapie

Wat is cognitieve therapie?
Cognitieve therapie is gebaseerd op het idee dat psychische klachten voortvloeien uit de gedachten die mensen hebben ten opzichte van hun problemen. Wanneer je gedachtepatronen negatief zijn, kunnen problemen daardoor in stand gehouden worden. In cognitieve therapie onderzoeken therapeut en cliënt samen of die negatieve denkwijze wel functioneel en reëel is. Door het veranderen van de gedachtepatronen ten opzichte van problemen worden zo psychische klachten verholpen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Cognitieve therapie wordt ingezet tegen klachten als depressies, dwangstoornissen, angst, verslaving, fobie, eetproblemen en posttraumatische stress. Ook kan cognitieve therapie worden ingezet als relatietherapie.

lees meersluit
EMDR therapie

Wat is EMDR therapie?
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ernstig verkeersongeval, een geweldsmisdrijf of seksueel geweld. Men spreekt dan wel van een ‘trauma’. 

Bij EMDR wordt gevraagd om je te richten op het herinneren van de schokkende ervaring. Daarna wordt een afleidende stimulus aangeboden, meestal in de vorm van visuele signalen of geluidsignalen. Dit brengt een bepaald proces op gang in de hersenen, waardoor de traumatische situatie opnieuw geëvalueerd wordt. Hierdoor neemt de emotionele lading af tot een aanvaardbaar niveau.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS) en andere traumagerelateerde angstklachten. Voorwaarde is dat deze klachten zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis en waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept.

lees meersluit
Gedragstherapie

Wat is gedragstherapie?
Gedragstherapie is gestoeld op de theorie dat een groot deel van het menselijk gedrag is aangeleerd. Psychische klachten en andere problemen komen vaak voort uit dergelijk aangeleerd gedrag. In gedragstherapie leer je deze gedragingen af en wordt er nieuw, gezond gedrag aangeleerd.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Gedragstherapie wordt voornamelijk ingezet bij concrete klachten zoals verslavingen, slaapstoornissen, angsten, fobie en slechte gewoonten. Ook door relatietherapeuten wordt gedragstherapie vaak toegepast.

lees meersluit
Schematherapie

Wat is schematherapie?
Het doel van schematherapie is het onderkennen en doorbreken van oude disfunctionele schema’s. Een schema is een vroeg onaangepast denkpatroon die niet is meegegroeid met je huidige volwassen leven en die daardoor tot spanningen leidt. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Schematherapie wordt met name toegepast bij patiënten waarbij negatieve gedachten structureel de overhand nemen, waaronder mensen met persoonlijkheidsstoornissen of vaak terugkomende depressie.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Volwassenen
Ouderen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
14 jaar

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling in avond en/of weekend
Gratis parkeren
Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Angsten
Onrustig
Vermoeidheid (werkgerelateerd)
Burn-out
BolWerk Psychologie
Nieuwland 21
4617MB
Bergen op Zoom
Openingstijden: 
zondag: 12:00-17:00
maandag: 9:00-18:00
dinsdag: 19:00-22:00
woensdag: 8:00-12:00
donderdag: 9:00-18:00
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: 8:00-12:00

Tarieven

Individueel gesprek
Tarief: 
€90.00
per 45 minuten
coachingsgesprek
Tarief: 
€125.00
per 60 minuten
relatiegesprek
Tarief: 
€100.00
per 45 minuten
EMDR
Tarief: 
€180.00
per 90 minuten
telefonisch/email consult
Tarief: 
€23.00
per 15 minuten